Mazaret Sınavları Hakkında

Mazaret Sınavları Hakkında

•  2 Aralık 2021 Perşembe

Ara sınavlara giremeyen öğrencilerimiz için yönetmelik maddesi;

Mazeret sınavı; geçerli mazeretinden dolayı ara sınavlara katılamayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenciler mazeret belgelerini, mazeretlerinin bitiminden itibaren en geç bir hafta içinde ilgili müdürlüğe sunarlar. Mazeretleri yerinde bulunan öğrencilere ilgili yönetim kurulu kararı ile mazeret sınav hakkı verilir. Ara sınav dışındaki sınavlarda mazeret kabul edilemez. Mazereti olan bir öğrenci ara sınavlara giremez, girse dahi aldığı not iptal edilerek o ders için açılan mazeret sınavına katılır. Bu sınavdan aldığı not ara sınav notu olarak kabul edilir. Mazeret sınavı için ikinci bir mazeret sınav hakkı verilmez.

Mazeret sınavına başvuru yapacak öğrencilerimiz aşağıda yer alan linkin örnek dilekçeler bölümünden mazeret sınavı başvuru formunu doldurarak öğrenci işleri birimimize ulaştırmaları gerekmektedir.

Mazeret Sınavı Başvuru Formu