Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünde Kokteyl Yapımı Etkinliği

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünde Kokteyl Yapımı Etkinliği

  •  25 Aralık 2024 Çarşamba
  •  72 Görüntüleme
  •  Yazdır

Niksar Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından, Turizm ve Otel İşletmeciliği programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri için keyifli ve öğretici bir kokteyl yapımı etkinliği düzenlendi. Yiyecek İçecek Servisi ve Ziyafet Servisi Yönetimi dersleri kapsamında uygulama odasında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, farklı kokteyl reçetelerini deneyerek uygulamalı bir eğitim aldı.

Etkinlikte Churchill, Virgin Mary, Portakal Kokteyli, Çilekli Mojito ve Naneli Mojito gibi alkolsüz kokteyllerin yapımı uygulandı. Öğrenciler, kokteyl hazırlama süreçlerini öğrenme ve uygulama fırsatı bulduktan sonra hazırladıkları içecekleri tadım yaparak değerlendirdi. Bu uygulamalı eğitim, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmesine olanak sağladı.

Etkinliğe, Turizm ve Otel İşletmeciliği programının akademisyenlerinden Öğr. Gör. Serpil Keskin Pulluk, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Ağca ve bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cemil Gündüz katıldı. Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Ağca, etkinlik sırasında Bloody Mary kokteylinin tarihçesini paylaşarak öğrencilere zenginleştirici bilgiler sundu.

Bu tür etkinliklerin, öğrencilerin mesleki gelişimlerini desteklediği ve sektörel bilgi birikimlerini artırdığı bir kez daha vurgulandı. Niksar MYO, uygulamalı eğitimlerle öğrencilerini mesleki hayata en iyi şekilde hazırlamaya devam ediyor.



Akpınar Mahallesi Gazze Bulvarı No:7 Niksar-Tokat Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.